søndag 14. desember 2008

Du må ofte kjempe et slag flere ganger for å vinne

Idag var dagen da mye nedlagt arbeid endelig betalte seg. Jeg snakker ikke om meg selv (denne gangen), men om Sander, Karoline og Victoria, som i EM kortbane i Rijeka, Krotia, fikk solid payoff for jobben de har gjort.

Sander er mesterskapsdebutant i år, etter å ha klart kravet i en mildt sagt tung sesongoppstart. Men hvilken debut! Tre hundredeler bak pers på 50 fri på torsdag var han ikke fornøyd med, og fulgte opp med et godt løp og pers på 100 fri på fredag. Idag hadde han åpningsetappen på 4x50 fri laget til Norge. Og etter en fantastisk start, senket han persen sin på øvelsen med nesten tre TIDELER og satte med det sin første norske rekord på tiden 22.07. STERKT!!!

Karoline hadde ikke en ideell start på mesterskapet, med sykdom og en 200 butterfly noen sekunder over pers første dagen. Ettersom hun tidligere også har hatt langt fra sine beste løp i internasjonal mesterskapssammenheng, ville det vært lett å havne på negative tankespor. Men neida. 400 IM på 4.41.45 idag er pers med 3 sekunder og norsk rekord med 3 tideler! Tidenes comeback på super-Karro, og så vidt jeg vet hennes første seniorrekord!

Victoria har hatt en fantastisk sesong med massevis av personlige rekorder. Nordsjøstevnet og junior-NM viste at hun har hentet svømmingen sin opp på et helt nytt nivå etter hun flyttet til Stavanger. Det er lett å blomstre i god jord, i hvert fall når forberedelsene er gjort så til de grader grundig. Å finne noen som trener bedre enn henne i dette landet er nok tilnærmet lik umulig. Derfor er norsk rekord på 200 fri med tiden 2.00.11 så uendelig fortjent! Hurraaaa!

Jeg er så utrolig glad på deres vegne og gleder meg uhemmet til å følge dem videre!

PS: Gratulerer også til resten av den norske troppen, som må ha levert den sterkeste gruppeprestasjonen av et norsk landslag på ganske mange år! Kjempegøy!

Ingen kommentarer: